26 de febrer de 2015
26.02.2015

La crescuda dels rius provoca una víctima mortal a Navarra

El Govern de la comunitat autònoma activa el nivell d'alerta 1 del Pla Especial d'Inundacions

26.02.2015 | 07:39
El riu Ulzama es va desbordar a la localitat de Villava.

Un home va morir després de caure a la llera del riu Arakil, a l'alçada del municipi navarrès de Arruazu, i ser arrossegat per la forta corrent d'aigua. El succés es va produir quan la víctima passejava al costat de la riba. Un veí de la localitat va aconseguir-lo rescatar i l'equip mèdic de guàrdia d'Alsasua, mobilitzat des de la sala de gestió d'emergències de SOS Navarra, va intentar reanimar-lo sense resultats.
Els municipis navarresos de les conques dels rius Ega, Aragó i Ebre van viure la nova crescuda dels seus rius entre la preocupació per les conseqüències i l'enuig majoritari d'uns veïns que demanen solucions definitives.
Les importants crescudes dels rius de Navarra, que esperaven les pitjors condicions per a la matinada d'ahir a la conca del Ega i per a la matinada d'avui a la de l'Ebre, van obligar el Govern foral a activar el nivell d'alerta 1, d'una escala de 0 a 3, del Pla Especial d'Inundacions.
Els avisos van ser rebuts amb preocupació en molts dels municipis d'aquestes conques, que, en haver viscut tres riuades molt seguides, no s'han pogut reparar les zones danyades. L'alcaldessa de Milagro, Yolanda Ibáñez, va assenyalar que aquesta localitat es troba "molt afectada".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema