El president del Govern, Mariano Rajoy, ha defensat avui l'obligació de l'Executiu de preservar la legalitat i de portar al Tribunal Constitucional aquelles decisions que considera que no s'ajusten al text constitucional.

En la segona jornada del debat sobre l'estat de la nació, Rajoy ha sortit al pas així de les crítiques d'alguns portaveus parlamentaris, que han acusat l'Executiu de ser responsable amb els seus recursos de l'elevada conflictivitat que ha de resoldre el Tribunal Constitucional.

Rajoy ha assegurat que no té cap "interès" a augmentar el conflicte davant el TC, però ha recordat que és obligació del Govern recórrer aquells acords que considera inconstitucionals.

Unes declaracions del president que es produeixen poc després que s'hagi sabut que el TC hagi anul·lat per ser contrària a la Constitució la consulta sobiranista celebrada a Catalunya el passat 9 de novembre i la llei en la qual es va basar la pròpia convocatòria, donant així la raó al Govern central, que va recórrer les dues mesures de la Generalitat catalana.

En el debat sobre l'estat de la nació, Rajoy ha reiterat que el Govern té l'obligació de preservar la legalitat i portar al Constitucional qualsevol decisió que entengui que no s'ajusta a la Carta Magna, igual que "altres" recorren aquelles decisions de l'Executiu que consideren que vulneren el text constitucional.

Després d'aquestes paraules del president, el portaveu d'ERC, Alfred Bosch, ha al·ludit a la decisió del TC sobre el 9N i ha considerat "molt trist" que els parlamentaris del PP s'alegrin que a Catalunya no es pugui votar.