El coordinador de Seguretat i Emergències de l'Ajuntament de Madrid, Emilio García Grande, va presentar la seva dimissió irrevocable després de ser cridat a declarar com a imputat per aclarir si va facilitar informació del seu departament al petit Nicolás i va percebre alguna quantitat. García Grande va presentar la seva dimissió, que va ser acceptada pel delegat madrileny de Seguretat i Emergències, Enrique Núñez, "per salvaguardar l'honor dels cossos als quals representa" però sense que el jutge li hagi imputat "cap delicte", segons fonts municipals.

La dimissió d'aquest responsable municipal, primera que es produeix pel cas del petit Nicolás, es va produir després que es fes pública una providència en la qual el titular del Jutjat d'Instrucció número 2 de Madrid el cita per prestar declaració en qualitat d'imputat el proper 17 d'abril.

El jutge ha citat García Grande i cinc persones més tenint en compte diferents informes policials sobre la relació que suposadament haurien mantingut amb Francisco Nicolás Gómez Iglesias, conegut com el petit Nicolás, investigat per la possible comissió de delictes de falsedat, estafa i usurpació de funcions.

La Policia Nacional adjunta en els seus informes nombrosos missatges que demostrarien "a més d'una relació molt propera i personal entre els partíceps i el detingut (el petit Nicolás), una evident facilitació de nombrosa informació, de caràcter reservat, a la qual tindrien accés pel lloc que ocupen", segons un dels informes policials inclosos en el sumari.

Segons un informe policial que va aparèixer publicat en mitjans de comunicació, el nom d'aquest responsable municipal apareix en un apunt d'una suposada comptabilitat B del petit Nicolás.