Els dipòsits als bancs grecs es van reduir al gener passat en 12.200 milions d'euros, quedant en el seu nivell més baix des de 2012, segons dades publicades pel Banc de Grècia. El volum de dipòsits va ser de 155.400 milions d'euros, el que constitueix el nivell més baix des de mitjan 2012.

Gener va ser a Grècia un mes de campanya per a les eleccions avançades que es van celebrar el dia 25, en què va obtenir la victòria la coalició esquerrana Syriza, liderada per l'avui primer ministre Alexis Tsipras. Al desembre de 2014, els dipòsits havien disminuït en 4.000 milions d'euros, el que el banc central encara va qualificar de normal tenint en compte l'activitat prenadalenca i l'augment de pagaments d'impostos a finals d'any.

Grècia té un índex de crèdits morosos del 34,2% de la totalitat de deutes privats, el que col·loca aquest país com la major cartera de préstecs en mora de tota la Unió Eiuropea, segons va revelar l'informe anual del Banc Central grec. L'informe estableix que l'índex ha empitjorat sensiblement durant els últims sis anys a causa de la crisi econòmica. Un indicatiu d'aquesta tendència és que la correlació dels crèdits morosos respecte la totalitat de crèdits privats va passar del 31,9% al desembre de 2013 al 34,2% el setembre de 2014.

Un grup de manifestants va provocar greus incidents al centre d'Atenes després d'una concentració en protesta contra l'acord assolit entre el Govern grec i els socis europeus per prorrogar l'assistència financera quatre mesos.

Després de la protesta, als voltants de la Universitat Politècnica d'Atenes un petit grup va cremar diversos contenidors per poder aixecar barricades davant de la policia i almenys un cotxe particular.