La Comissió Federal de Comunicacions dels Estats Units (FCC) va aprovar la proposta de considerar Internet com a servei públic, una decisió que permetrà augmentar la regulació per garantir el caràcter obert de la xarxa i evitar els anomenats canals ràpids de pagament. La votació es va tancar sense sorpreses amb tres vots a favor i dos en contra, amb el suport dels membres demòcrates, entre ells el president de l'organisme Tom Wheeler, i l'oposició dels republicans.

La proposta havia estat presentada per Wheeler a l'inici de mes amb l'objectiu d'assegurar el conegut com a principi de "neutralitat de la xarxa", que sosté que no s'ha de permetre als proveïdors d'internet alentir l'accés a certes pàgines web. Així mateix, intenta evitar la creació de "canals ràpids" de més velocitat de navegació per a continguts els creadors dels quals hagin pagat prèviament una taxa a la companyia proveïdora.

La FCC, organisme federal de caràcter independent, havia plantejat el mes de maig passat la possibilitat que els proveïdors cobressin per un accés prioritari a la xarxa, i des de llavors ha rebut més de quatre milions de comentaris del públic, la majoria en contra d'aquests canals ràpids de pagament.