El Tribunal Constitucional de Corea del Sud va dictar una sentència que despenalitza l'adulteri, una conducta considerada fins ara delicte pel codi penal i subjecta a penes de fins a dos anys de presó per als infidels i els seus amants. En una decisió històrica, amb els vots a favor de set jutges i dos en contra, la Cort va declarar anticonstitucional l'article 241 del Codi Penal, que penalitza les relacions extramatrimonials i la vigència del qual ha estat qüestionada durant anys al país asiàtic.

L'esmentat article "viola la llibertat dels individus per elegir les seves parelles sexuals i el seu dret a la privacitat", segons cinc dels set magistrats que van considerar que s'ha quedat obsolet en el món i "ja no reflecteix la manera de pensar dels sud-coreans".

Per part seva, els dos jutges que es van oposar a la despenalització van al·legar que la llei era necessària per salvaguardar l'ètica sexual i el matrimoni com a institució.

La decisió del Constitucional s'aplicarà de forma retroactiva i tots aquells que hagin estat acusats o condemnats per adulteri des del 30 d'octubre de 2008 tenen la possibilitat de sol·licitar la suspensió dels càrrecs o un nou procés judicial.

El principal fabricant de preservatius de Corea del Sud, Unidus, va veure com es disparaven les seves accions a la Borsa de Seül just després que el Tribunal Constitucional despenalitzés les relacions extramatrimonials.

La firma amb seu a Seül, que produeix uns 50 milions de preservatius cada any per a diferents mercats de tot el món, va acollir amb optimisme la "inesperada" pujada de les seves accions, segons va assenyalar un dels seus representants. Creada el 1973, Unidus és la marca de preservatius més popular de Corea del Sud.