El Parlament alemany -Bundestag- va donar llum verd per àmplia majoria a la pròrroga a les ajudes a Grècia, després d'un debat que va reflectir els dubtes a les files d'Angela Merkel respecte Atenes i on va primar la consideració que aquest temps addicional que es dóna a Atenes és un mal menor per a l'Eurogrup. La proposta a favor de la pròrroga, avalada pel gran defensor de l'austeritat i ministre de Finances, Wolfgang Schäuble, va obtenir 542 vots a favor -procedents tant de la coalició de govern com de l'oposició- davant els 32 en contra i les 13 abstencions -l'anomenat vot rebel conservador-.

Per primera vegada en el que ha estat la història de les votacions al Bundestag dels programes de rescat a Grècia hi va haver un suport tancat dels opositors L'Esquerra i Els Verds, mentre que el reducte rebel va procedir de la Unió Cristianodemòcrata de Merkel i la seva agermanada Unió Socialcristiana de Baviera (CDU/CSU).

L'economia grega es va contraure un 0,4% en el quart trimestre de 2014 respecte l'anterior, segons les noves dades publicades per l'oficina grega d'estadístiques (ELSTAT), que va revisar a la baixa les xifres inicials. El passat dia 13 de febrer, ELSTAT publicar les seves primeres estimacions, que preveien una reducció del 0,2%. En comparació amb el quart trimestre de 2013 el producte interior brut (PIB) grec va registrar un increment real de l'1,3% en lloc de l'1,7% del càlcul inicial.

El consell de directors del fons temporal de rescat de l'eurozona va acordar prolongar fins al 30 de juny l'assistència financera a Grècia, de la qual queden pendents de desemborsar en el seu moment 1.800 milions d'euros. En concret, el consell del Fons Europeu d'Estabilitat Financera (FEEF) va decidir esmenar l'Acord Marc per al Mecanisme d'Assistència Financera, el nom jurídic del document subscrit per Grècia amb el fons de rescat de l'eurozona, per prorrogar quatre mesos la disponibilitat de l'assistència financera.

El primer ministre grec, Alexis Tsipras, va anunciar que el Govern presentarà dilluns al Parlament el seu primer esborrany de llei, que estarà centrat en combatre la crisi humanitària.