Hi ha certs llocs al món que estan en les llistes de destinacions pendents de tots els viatgers. Autèntiques obres d'art o paradisos naturals que a tots ens agradaria visitar algun dia. Doncs bé, en alguns d'aquests casos el temps corre en contra nostre ja que certs paratges estan en perill de desaparició.

El pas del temps i, sobretot, el pas de l'home fan perillar algunes d'aquestes meravelles del món. Les visites incontrolades de turistes i els efectes de la contaminació i l'escalfament global estan posant en perill alguns d'aquests llocs.

A continuació, et desvetllem aquestes meravelles del món que, si no fem res per evitar-ho, poden deixar d'existir en els propers anys.

1. Glaceres de la Patagònia

FOTO: Getty Images

Les glaceres de la Patagònia estan considerades com una de les meravelles del Planeta. Els blocs de gel amb el seu impactant color blau deixen atònits als milers de visitants que arriben fins a ells cada any. Si no ho impedim aquests blocs van minvant com a conseqüència de l'escalfament global.

Els efectes de la contaminació poden acabar amb aquest paratge únic i provocar greus problemes pel desglaç d'aquests impressionants blocs.

2. El Mar Mort

FOTO: Getty Images

La supervivència d'aquest recòndit lloc corre seriós perill. La seva principal font d'aigua, el riu Jordà, pateix greus problemes per la sequera i el proveïment del Mar Mort és cada vegada més reduït. Es calcula que el Mar Mort perd un metre de cada any.

El que és el punt més baix de la Terra és un reclam turístic per l'alta salinitat de les seves aigües, que conviden a surar-hi.

3. La Gran Barrera de Corall d'Austràlia

FOTO: Getty Images

Els 345.000 quilòmetres de barrera de corall més gran del món està en perill d'extinció. Els experts calculen que l'escull podria desaparèixer en menys de 40 anys.

La pesca incontrolada i el desembassament d'aigües residuals estan afectant seriosament la supervivència d'aquest paratge natural.

4. Escull de Belize

FOTO: Getty Images

Si vols veure aquest escull no pots esperar massa ja que, segons els experts, no li queden més de 20 anys de vida. El seu vulnerable ecosistema no pot fer front als efectes de l'home i la devastació que han provocat a la zona huracans com el Mitch, que va acabar amb la meitat de les espècies que hi habitaven.

5. Illes Maldives

FOTO: Getty Images

La pujada del mar amenaça seriosament aquest arxipèlag. L'escalfament del Planeta està fent que els pronòstics parlin que en un segle aquestes illes deixaran de ser habitables.

Maldives consta de 1.200 illes, que es troben a menys d'un metre del nivell de l'Oceà.

6. Madagascar

FOTO: Getty Images

La fauna i la flora de Madagascar és un dels grans atractius d'aquesta illa. Si no es controla la caça furtiva i la tala massiva d'arbres aquesta riquesa natural podria deixar d'existir i els boscos de Madagascar podrien quedar totalment devastats.

7. Cims del Kilimanjaro

FOTO: Getty Images

Els cims gelats del Kilimanjaro contrasten amb el paisatge àrid que regna als peus de la muntanya. Aquesta bellesa de la natura podria deixar desaparèixer com a efecte de la pujada de les temperatures.

Els cims del Kilimanjaro podrien fondre completament en poc més d'una dècada.

8. Machu Pichu

FOTO: Getty Images

L'arribada incontrolada de visitants fins aquest recòndit lloc del Perú i el desenvolupament descontrolat de la seva ciutat més propera, Aguas Calientes, fa perillar aquest bell paratge. La UNESCO ja treballa per prendre mesures que frenin aquesta erosió.

9. Venècia

FOTO: Getty Images

La bellesa de Venècia és coneguda arreu del món, però últimament la ciutat dels canals està donant més que parlar per les inundacions que pateix. Els turistes es veuen sorpresos per grans pujades del nivell mar, que inunden els canals de la romàntica ciutat. Venècia s'enfonsa si no fem res per posar-hi remei.

10. La Gran Muralla Xinesa

FOTO: Getty Images

Dels més de 7.000 quilòmetres de longitud que té la Muralla Xinesa només queden un 20% que estigui en bones condicions. La resta està en ruïnes o, pràcticament, ha desaparegut.

Els milions de turistes que recorren diàriament la Gran Muralla Xina estan destruint una de les construccions més magistrals del món.