Empresaris, cantants d'òpera, treballadors i estudiants figuren entre els passatgers del vol de Germanwings que s'ha estavellat aquest dimarts als Alps francesos, segons les dades que ajuntaments i companyies privades han revelat al llarg de la jornada.

Els 16 alumnes alemanys, a punt de perdre l'avió

Els 16 alumnes i dos professors d'un col·legi alemany que havien participat en un intercanvi escolar en un institut de Llinars del Vallès (Barcelona) i que han mort en l'accident aeri als Alps francesos van estar a punt de perdre el vol.

Va ser per culpa d'una alumna que va oblidar la seva documentació a la casa d'acollida, com ho han explicat alumnes de l'Institut d'Educació Secundària Giola de Llinars del Vallès, que han compartit l'última setmana amb els estudiants d'intercanvi procedents de la localitat alemanya de Haltern am See.

"Una de les noies alemanyes s'havia deixat tota la documentació a la casa d'acollida, però per no retardar al grup la família que l'acollia l'ha portat a l'aeroport i ha pogut embarcar", assegura Anna Garcia, estudiant de tercer d'ESO.

L'esposa del cap de gabinet del líder d'ERC, Oriol Junqueras

La dona del cap de gabinet de Junqueras, Lluís Juncà, viatjava a Alemanya per motius professionals i figura entre els passatgers que han agafat l'avió de la companyia Germanwings. El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha indicat en una entrada al seu perfil de la xarxa social Twitter que sent "un dolor incommensurable" per l'accident aeri.

Aquest partit ha suspès totes les activitats previstes per la direcció i ha transmès el seu condol als familiars de les víctimes. Una jove de Jaca amb el seu nadó de 7 mesos La dona, de 37 anys, s'havia desplaçat uns dies abans des de la seva localitat de residència a Manchester (Gran Bretanya) per assistir al funeral d'un oncle proper a Saragossa.

Pel que sembla, en no trobar un vol directe a Manchester, havia optat per realitzar un enllaç que l'havia portat a agafar el vol des de Barcelona fins a la població alemanya de Düsseldorf.

Empresaris catalans

Almenys nou gironins, dels quals sis eren treballadors de quatre empreses alimentàries i de mecànica de la província que es dirigien a la fira Anuga FoodTec, de Colònia. Els altres dos passatgers són un enginyer de Girona que treballava en una empresa a Düsseldorf i una noia d'Olot (Girona) que també viatjava a aquesta ciutat per motius laborals.

També es troben entre els passatgers, quatre treballadors de l'empresa Nutrisport, amb seu a Argentona (Barcelona) i dedicada a la nutrició esportiva, i dos de la firma de moda Desigual, en concret del seu departament de 'Real Estate', dedicat a buscar localitzacions per a les botigues de la multinacional catalana de moda.

A més, dos membres de l'empresa de components d'automoció Delphi de Sant Cugat del Vallès (Barcelona), en concret el director de recursos humans, el navarrès Rogelio Oficialdegui Tina, de 62 anys, i el delegat del comitè d'empresa d'UGT havien embarcat a l'avió amb destinació a Düsseldorf.

Un ciutadà belga resident a Barcelona

Un ciutadà belga es troba entre les víctimes de l'accident d'avió de la companyia alemanya Germanwings, que es va estavellar avui als Alps francesos amb 150 persones a bord, va confirmar el ministre d'Exteriors de Bèlgica, Didier Reynder: "Els meus condols a la família i amics del nostre compatriota de Barcelona, ??desgraciadament mort en l'accident d'avió a França ".

Un veí de Badalona

L'alcalde de Badolona, ??Xavier García Albiol, utilitza també la xarxa social per anunciar que entre els morts de l'avió hi havia un veí de la localitat.

Empleats de Bayer

La multinacional química Bayer ha confirmat que almenys un col·laborador seu i la dona d'un altre empleat viatjaven a l'avió de Germanwings. "Els nostres pensaments estan ara mateix amb els nostres col·laboradors i les seves famílies", conclou el succint comunicat.

Josep Sabaté Casellas, exempleat d'Inditex. Català, casat, amb tres fills i a l'espera d'un quart.

Josep Sabaté Casellas residia actualment a la Corunya i treballava en la firma tèxtil Esprit des de juliol de 2014. Anteriorment va treballar a la companyia Inditex, en concret com a responsable de Salut i Seguretat de Productes de Zara.

Dos veïns de Múrcia

Un veí de Lorca i un altre d'Aguilas, es troben també entre els passatgers de l'avió sinistrats. Pel que sembla, tots dos camioners, anaven a recollir un camió a Alemanya.

Dos cantants del Liceu de Barcelona

Dos cantants que han actuat en el 'Siegfried' que acabaven de representar al Liceu de Barcelona es troben entre les víctimes de l'accident. La contralt Maria Radner viatjava a la seva ciutat natal amb el seu marit i el seu nadó, i també anava a bord el baríton Oleg Bryjak, que formava part de la Deutsche Operam Rhein de la ciutat alemanya.

Una dona valenciana

Pilar Vicente, de 55 anys, viatjava a Dusseldorf per visitar els seus fills que estan d'Erasmus a la ciutat alemanya.