El copilot de l'avió de Germanwings que presumptament va fer topar l'Airbus A320 als Alps francesos es deia Andreas LubitzEcopilotGermanwingsAndreas Lubitz, un jove nascut a la petita localitat de Montabaur, a l'estat federat de Renània-Palatinat (oest d'Alemanya) i no estava qualificat com a terrorista.

L'home, de 28 anys, tenia una experiència de 630 hores de vol en aquest tipus d'aparell, ha indicat en una conferència de premsa a Marsella el fiscal que investiga l'Airbus A320, Brice Robin.

Un portaveu de l'empresa alemanya Lufthansa, matriu de l'aerolínia de baix cost Germanwings, ha explicat avui a EFE que Lubitz havia començat a treballar en aquesta última companyia al setembre de 2013.

Segons el fiscal, les indagacions se centren en l'entorn del jove, la família del qual s'ha desplaçat fins al lloc dels fets però no s'ha ajuntat amb els familiars dels passatgers.

Lubitz va néixer a Montabaur, a l'estat federat de Renània-Palatinat (oest d'Alemanya), i segons va declarar l'alcaldessa d'aquesta petita localitat a l'agència de notícies alemanya "dpa" havia viscut amb els seus pares i tenia també un allotjament a Düsseldorf, ciutat a la qual es dirigia l'avió sinistrat.

El fiscal va assegurar que Lubitz no estava fitxat per les autoritats judicials franceses i ha apuntat que no es descarta la possibilitat que se suïcidés, ja que de forma aparentment voluntària, en les seves paraules, va iniciar el descens de l'aparell i no va respondre a les successives trucades de la torre de control.

"Normalment, quan et suïcides, et suïcides sol, per això no he pronunciat aquesta paraula, però efectivament et pots plantejar legítimament la qüestió", ha indicat Robin, per a qui els elements disponibles fins ara no permeten afirmar que es tracti d'un atemptat terrorista .