La companyia aèria alemanya Lufthansa noliejarà avui a primera hora del matí un avió per portar familiars de les víctimes de l'accident aeri de Barcelona a Marsella. Ho va confirmar ahir el conseller delegat de l'aerolínia, Carsten Spohr, en una roda de premsa a l'aeroport barceloní, on va expressar el seu dolor per la mort dels passatgers i la seva manca d'explicacions sobre els motius de la tragèdia.

Spohr i el conseller delegat de Germanwings, filial de Lufthansa, Thomas Winkelmann, van viatjar a Catalunya, on es van reunir amb els familiars de les 48 víctimes, a l'hotel Don Jaime de Castelldefels, on estan allotjats la majoria.

Spohr va explicar que aquest dijous a les 8.45 del matí sortirà un avió amb 150 places de Barcelona a Marsella, i d'allà es desplaçaran als Alps per carretera. Un altre farà el mateix des de Düsseldorf. La companyia alemanya assegura que disposa de suport psicològic i ajuda financera per als afectats, fins i tot al domicili particular. En aquest sentit, es va ajudar a alguns familiars llatinoamericans a desplaçar-se a Europa des dels seus països d'origen.

Els habitants de la vall d'Ubaye es mostren desitjosos d'ajudar els familiars de les víctimes i molts són els que es diuen llestos per rebre'ls en els seus domicilis. S'esperen unes 400 persones en el lloc. Una capella ardent ha estat muntada en un gimnàs proper al lloc de la catàstrofe perquè els familiars puguin vetllar els seus difunts.

Les autoritats han previst un gimnàs a Digni-els-Bains per acollir a 800 persones i els municipis també han posat a la seva disposició altres albergs. Traductors, personal sanitari i psicòlegs els ajudaran en tot el que necessitin.

Els alcaldes dels llogarets veïns al lloc de l'accident volen erigir en una estela de record que permeti als familiars de les víctimes recordar als seus difunts.

Un equip format per nou persones de la Creu Roja de Catalunya van marxar ahir a Seyne-els-Alps -mentre manté 30 tècnics més atenent les famílies i amics dels morts- per atendre els familiars que arribin i col·laborar en les tasques que calguin. L'equip que ha viatjat als Alps està integrat per psicòlegs, treballadors socials i socorristes.

El mateix dia del sinistre la Creu Roja a Catalunya va desplegar cinc equips de resposta immediata en emergències composats per psicòlegs, treballadors socials i socorristes per atendre els familiars.