Els familiars de les víctimes del vol Barcelona-Düsseldorf que es va estavellar als Alps dimarts passat han recordat avui els seus morts en una cerimònia a la localitat francesa de Le Vernet, el punt més pròxim al lloc de la tragèdia al qual poden accedir.

Vuit autobusos van partir a primera hora de la tarda des de Marsella (França), on havien arribat procedents de Barcelona i de Düsseldorf en sengles avions enviats per l'aerolínia Lufthansa, propietària de Germanwings.

Uns 250 familiars de les 150 víctimes que van morir al sinistre van participar en un homenatge organitzat en un centre comunitari dels afores de Le Vernet, una petita aldea que és la població més pròxima al lloc on es va estavellar l'avió.

Una desena de banderes, que representen les nacionalitats dels morts a l'avió, van presidir el lloc de la cerimònia, on els familiars van descobrir una placa en memòria dels morts al sinistre.

Segons les primeres conclusions de la investigació, el sinistre va ser provocat de forma voluntària pel copilot en estavellar deliberadament l'avió.