El president de l'aerolínia Lufthansa, Carsten Spohr, ha dit avui que la companyia desconeix els motius que van portar al copilot a provocar de forma conscient el descens de l'avió en què anaven 150 persones, i estavellar-lo.

Spohr ha afirmat que la companyia està "consternada" després de conèixer la gravació de la caixa negra de l'avió sinistrat de la seva filial Germanwings i ha dit que "el que ha passat era inimaginable".

"Ni en els nostres pitjors somnis haguéssim pogut imaginar una cosa així", ha dit el president de Lufthansa, que ha assegurat que l'aerolínia selecciona el personal amb molt de compte.

Spohr ha mostrat absoluta confiança en els seus pilots i en els criteris de selecció que té la major aerolínia d'Alemanya, i ha qualificat el que ha passat com "l'esdeveniment més horrible en la història de la nostra companyia".

El president de Lufthansa ha afegit que no hi ha manera de prevenir un accident així i ha explicat que el copilot havia superat les proves mèdiques que es realitzen un cop l'any però que després de la formació dels pilots no es realitzen proves psicològiques explícites.

Spohr ha posat èmfasi que els estàndards de seguretat de Lufthansa són elevats i que volar és el mitjà de transport més segur.

Ha afegit que no hi ha manera de prevenir un accident així i ha lamentat molt el que ha passat.

Spohr també ha dit que en cas que un pilot perdi el coneixement existeix a la companyia un codi propi i un senyal. Si un cop activada, no hi ha resposta, s'obre la porta de la cabina.

El copilot de l'avió de Germanwings que presumptament va estavellar l'Airbus A320 als Alps francesos es deia Andreas Lubitz, un jove nascut a la petita localitat de Montabaur, a l'estat federat de Renània-Palatinat, a l'oest d'Alemanya.

El copilot, de 28 anys, tenia una experiència de 630 hores de vol i havia començat a treballar en Germanwings al setembre de 2013.

Segons el president de Lufthansa, en la seva formació es va produir una interrupció fa anys, però va sostenir que "era cent per cent apte per al vol, sense cap tipus de peculiaritat".