Un tribunal d'alçada d'Argentina va confirmar el rebuig a la denúncia presentada pel fiscal Alberto Nisman contra la presidenta Cristina Fernández per presumpte encobriment a suposats terroristes, tot i que la decisió podrà ser recorreguda. La Sala I de la Cambra Federal va ratificar la decisió del jutge de primera instància, Daniel Rafecas, qui havia desestimat la denúncia contra Cristina Fernández presentada per Nisman quatre dies abans de ser trobat mort d'un tret al cap.

La Cambra va ratificar la resolució de Rafecas en una decisió dividida, amb els vots favorables dels jutges Eduardo Freiler i Jorge Luis Ballestero i el vot particular contrari d'Eduardo Farah. La decisió pot ser recorreguda pel fiscal Germán Moldes davant la Cambra Federal de Cassació Penal, màxim tribunal penal d'Argentina.

Fernández i el canceller argentí, Héctor Timerman, entre d'altres, van ser acusats el 14 de gener passat per Nisman, el fiscal especial encarregat d'investigar l'atemptat contra la mutualista jueva AMIA ocorregut el 1994 i en el qual van morir 85 persones.

La presidenta i els seus col·laboradors van ser acusats en la demanda de ser els presumptes responsables d'orquestrar un pla per exculpar els sospitosos iranians de promoure l'atemptat.

La denúncia de Nisman situava al centre del presumpte pla d'encobriment el memoràndum d'entesa signat entre Argentina i l'Iran el 2013.

El fiscal Nisman considerava que, amb aquest document, es pretenia "l'eliminació de les alertes vermelles" d'Interpol per a la captura dels sospitosos iranians i "la creació d'una Comissió de la Veritat que, eventualment, introduiria una pista falsa per desviar la indagació".