Lufthansa, Germanwings i la resta d'aerolínies alemanyes han acordat aquest divendres introduir la norma d'una presència obligada de dos membres de la tripulació a la cabina de l'avió en tot moment. Així ho ha assegurat Lufthansa en un comunicat, en què diu que la decisió s'ha pres en coordinació amb l'Autoritat de l'Aviació Alemanya. Els vols adoptaran la nova mesura "el més aviat possible". "D'acord amb el nou procediment, dos persones autoritzades han de ser a la cabina en tot moment durant el vol", diu el comunicat. Actualment, no és obligatori a la UE que hi hagi dues persones a la cabina, tot i que la CE ha dit que si calen canvis s'introduiran "després de la conclusió de les investigacions".

Les aerolínies alemanyes han introduït la norma de dues persones a la cabina de l'avió en tot moment, segons han confirmat en comunicats Lufthansa i l'Agència Alemanya d'Aviació (BDL). La decisió s'ha pres, segons la BDL, "arran del tràgic xoc a França" i en coordinació amb el ministeri federal de Transports i l'Autoritat de l'Aviació Alemanya. La mesura s'aplica "com a primer pas, de forma temporal".

Des de Brussel·les, aquest divendres fonts europees admeten que l'Agència Europea de Seguretat Aèria està estudiant canvis en la normativa, que podrien incloure, també l'obligada presència de dues persones a la cabina en tot moment. Aquesta opció, de fet, ja és obligatòria als Estats Units, i algunes empreses europees també l'apliquen.

En qualsevol cas, i de forma oficial, la Comissió Europea ha dit a través de la portaveu Mina Andreeva que una possible modificació de la normativa a nivell del conjunt de la Unió Europea es faria només "després de la conclusió de les investigacions".