El fiscal que investiga la col·lisió de l'Airbus A320 als Alps, Brice Robin, va assegurar que les víctimes no es van adonar del que anava a succeir fins a l'últim moment, perquè en l'enregistrament no s'escolten crits fins poc abans de l'impacte. Robin va recordar que aquest aparell era "bastant gran" i que els passatgers "no estan just al costat de la cabina", però va insistir que els crits només se senten en els últims minuts de la gravació. "La mort va ser instantània, l'avió literalment va explotar en xocar contra la muntanya", va explicar el fiscal. Robin va anunciar que abans de la roda de premsa s'havia reunit amb familiars de les víctimes -"unes 200", segons va dir- per traslladar tota la informació de què disposava, part de la qual ja havia estat filtrada ahir a la nit pel diari The New York Times. "Els parents van fer moltes preguntes sobre normativa internacional, si era normal que el comandant sortís...", va dir, abans d'afegir que considerava que la informació que es coneixia en el moment de la compareixença, només 48 hores després de l'accident, ja suposava una ?"progressió considerable". Robin va proposar a les famílies acudir a la capella ardent si ho desitjaven, mentre que es va posar ?equips especialitzats a la seva disposició.

Per la seva banda, la Fiscalia de l'Audiència Nacional ja ha demanat informació a les autoritats franceses per "determinar les pistes de la investigació" sobre l'accident de Germanwings als Alps amb 150 passatgers a bord (deu d'ells gironins) i, si es va deure a la comissió d'algun delicte, quin tipus de delicte va poder ser.

Segons van informar fonts de la Fiscalia, el departament que dirigeix Javier Zaragoza ha sol·licitat aquesta informació després que el mateix dia de l'accident obrís diligències informatives i demanés un informe a la Comissaria General de la Policia Nacional sobre les circumstàncies del sinistre. Respecte a la possibilitat que es pugui obrir una investigació judicial a Espanya sobre aquest accident, les fonts van explicar que només podria fer-se mitjançant la interposició d'una querella per part dels agreujats o de la Fiscalia.

La notícia

Hores abans de la compareixença davant els mitjans de comunicació del fiscal Brice Robin que va confirmar que la caiguda de l'avió havia estat provocada pel copilot de l'avió, el diari The New York Times avançava en la seva versió digital que un dels pilots de l'avió havia sortit de la cabina i ja no hi va poder tornar a entrar. El mitjà de comunicació nord-americà feia aquestes afirmacions citant una font militar que participa en la investigació d'aquesta tragèdia aèria als Alps.