En total, segons les dades del govern italià, des de principis d'any han arribat 43.091 immigrants a les costes italianes. D'aquests, 31.657 han anat a Sicília, fet que suposa un 7,9% més que en el mateix període de l'any passat.

Amb aquests números, el viceministre de l'Interior italià, Filippo Bubbico, es presentarà avui a Moritzburg, a Alemanya, on està prevista la reunió del G6, que agrupa els titulars d'Interior d'Espanya, Alemanya, França, Itàlia, Regne Unit i Polònia per abordar, entre altres assumptes, el repartiment de quotes de refugiats i la immigració.

Propostes insatisfactòries

Encara que Itàlia ha considerat "un bon inici" la proposta del sistema de quotes de la Comissió Europea i que encara ha de ser aprovada, aquesta queda encara molt lluny d'alleujar la situació al país. La proposta de la Comissió consisteix en la redistribució entre els països de la UE de 24.000 eritreus i sirians que han demanat asil a Itàlia i 16.000 a Grècia.

L'illa de Sicília és la regió italiana que porta el pes més gran no només de les tasques pròpies de l'arribada al port, cures mèdiques i identificació d'immigrants, sinó també de la posterior acollida, ja que hi ha més de 20.000 persones allotjades als seus centres.