La investigació del cas dels ERO irregulars es prolongarà al Tribunal Suprem després d'acceptar el jutge instructor una bateria de noves proves sol·licitades per les defenses de José Antonio Griñán i de Gaspar Zarrías. Segons van assenyalar fonts oficials, el procediment continuarà amb dos aforats que serien l'exconseller de Treball José Antonio Viera i l'expresident de la Junta i exconseller d'Hisenda José Antonio Griñán. Les dues incògnites continuen sent si el magistrat trobarà indicis de delicte contra Manuel Chaves i Gaspar Zarrías.

Tot indica que aquestes diligències d'investigació seran les últimes que es practiquin. Entre elles, es concedeix a Griñán un termini màxim de quinze dies per presentar un contrainforme al document ampliatori que va ser presentat pels pèrits de la IGAE, que asseguren que hi va haver un frau en la concessió de les ajudes soci laborals.

De fet, la Ser va avançar que d'aquí a tres setmanes el magistrat Alberto Jorge Barreiro tindrà preparada l'exposició raonada sobre aquest cas per elevar-la a la Sala Penal del Suprem. En aquest document, el jutge instructor detallarà els indicis delictius que existeixen sobre els aforats.

Dos delictes

La investigació practicada fins al moment des de l'Alt Tribunal hauria revelat presumptament l'existència de dos delictes: prevaricació i malversació de fons públics. I sobre aquests il·lícits penals el jutge Alberto Jorge Barreiro desenvoluparà la seva exposició raonada per demanar a les Corts el suplicatori.