Prop de 400 refugiats van ser desallotjats per la policia de París del campament en el qual residien des de juliol passat, una gran aglomeració de tendes aixecada sota un tram del suburbà al seu pas per la Plaça de la Chapelle, al centre-nord de París. L'operació, que es va iniciar a les cinc de la matinada, va implicar un important desplegament policial i va comptar amb la participació de diverses organitzacions humanitàries que van acompanyar les persones evacuades fins a la filera de vuit autobusos habilitats per el desallotjament.

«El perill imminent de propagació d'una epidèmia de disenteria exigia actuar», va revelar un portaveu policial. Hores abans, la ministra de Sanitat francesa, Marisol Touraine, va advertir del conflicte sanitari que plantejava un campament urbà d'aquest volum, un «risc per als seus ocupants en primer lloc».

Per altra banda, la reunió dels ministres d'Interior del G-6, que agrupa els sis països més poblats de la UE, es va tancar sense un consens sobre la proposta de la Comissió Europea (CE) per aplicar quotes entre els estats membres a l'acollida de refugiats . «La recerca d'aquest es perfila llarga»,va explicar el ministre alemany, Thomas de Maizière.