El PSPV-PSOE i Compromís es van mostrar convençuts que hi haurà un govern d'esquerres a la Comunitat Valenciana i un pluralisme polític basat en el diàleg, mentre que el PP va lamentar que la «direcció» d'aquesta negociació la porti «directament» Compromís i no els socialistes.

Portaveus dels grups parlamentaris de les Corts Valencianes es van pronunciar així al final de la Junta de Portaveus, en ser preguntats sobre les negociacions per a la governabilitat entre el PSPV, Compromís i Podem, que ahir a la tarda van mantenir la seva segona reunió.

La portaveu adjunta de Compromís, Mònica Oltra, va manifestar que seguiran parlant dels cinc eixos que van fixar dilluns, per omplir-los de «propostes concretes». Oltra es va mostrar «convençuda» que hi haurà «un Govern d'esquerres i sobre les tres potes que es pot sustentar»: Podem i Compromís, amb 32 diputats, i el PSPV, amb 23, que en total sumen 55, «una majoria que permet un govern sòlid i fort».

Va defensar que el pluralisme polític es basa en el diàleg, i per això és partidària de parlar amb Ciutadans (que ha obtingut 13 escons) sobre el futur de la Comunitat, ja que tenen idees que «cal tenir en compte», encara que hagin dit que no formaran part dels governs on no tinguin la majoria. «Estem optimistes, com sempre, perquè estem segurs que sortirà bé», va manifestar Oltra.

El portaveu socialista, Antonio Torres, va afirmar que la ciutadania ha demanat un canvi, que és «més de centre esquerra que de centre dreta», i per això és «lògic» que el seu partit, que és el que més vots va obtenir en l'esquerra, estableixi contactes amb les forces que estan en aquest espectre.

El candidat socialista a la Generalitat, Ximo Puig, va descartar la possibilitat d'establir una presidència rotatòria a la Comunitat Valenciana.

El portaveu popular, Jorge Bellver, va lamentar que Compromís porti «la veu cantant» i «marqui el pas» al PSPV en les negociacions sobre futurs pactes, quan els valencians volen un PSPV «amb personalitat».