Els fins ahir consellers de la Comunitat de Madrid Salvador Victoria i Lucía Figar, imputats en l'Operació Púnica, van presentar la seva dimissió per no ser un impediment per al fet que Cristina Cifuentes (PP) sigui investida presidenta amb el suport de Ciutadans, formació que en tot cas no en té prou i vol més neteja.

Tant el conseller de Presidència i Justícia, Salvador Victoria, com la d'Educació, Lucía Figar, van renunciar als seus càrrecs dos dies després de conèixer la seva imputació en el cas Púnica, que investiga una suposada trama de corrupció centrada en ajuntaments i autonomies de tot Espanya que buscava el pagament de comissions il·legals.

Tots dos havien anunciat ja que després d'aquesta etapa al Govern autonòmic deixarien la política, però van anticipar la seva marxa unes setmanes per facilitar les negociacions amb Ciutadans, el líder del qual, Albert Rivera, va condicionar el suport del seu partit a la investidura de Cifuentes al fet que aquesta fos capaç de "trencar" amb la corrupció i "netejar" el seu partit.

El president de Ciutadans va avisar al PP que el seu partit "no en té prou" amb les dimissions de dos imputats per poder arribar a un acord que faciliti la investidura de Cifuentes a la Comunitat de Madrid. Preguntat sobre si veu en aquestes decisions un "gest de complicitat" dels populars cap a Ciutadans per a l'inici de negociacions, Rivera va ser contundent: "Que un imputat abandoni el seu càrrec públic no és un gest de complicitat, és una qüestió de dignitat, decència i neteja".

Paral·lelament, Ciutadans va exigir al PP de Múrcia la dimissió dels seus càrrecs públics imputats com a condició bàsica per seure a negociar un possible acord de constitució de l'Assemblea autonòmica i dels ajuntaments on cap partit ha obtingut majoria absoluta.

Per altra banda, l'executiva d'IU a la Comunitat de Madrid (IUCM) va dimitir en bloc després dels resultats obtinguts en les eleccions del 24 de maig i va decidir acomiadar els seus 12 treballadors, segons van informar fonts de l'organització.