Almenys una escaladora va morir i dues més van resultar ferides a la muntanya Kinabalu, a Malàisia, on un terratrèmol de magnitud de 6 graus en l'escala de Richter va sacsejar la zona quan prop de 200 persones escalaven o descendien de la muntanya. El sisme, que va durar prop un minut, va causar despreniments de roques, allaus i l'ensorrament de dos monticles batejats com "les orelles del ruc", on es practica l'escalada, va confirmar el ministre de Turisme de Malàisia, Masidi Manjun.

Unes 190 persones van passar la nit a la muntanya Kinabalu, on van quedar atrapades. Fonts de la Policia de l'estat de Sabah van informar que tenien constància de 151 persones atrapades a la muntanya i que altres 40 es consideren desaparegudes, mentre que 29 muntanyencs van aconseguir baixar a terreny segur.

El moviment tel·lúric també va causar greus danys a tres hostals i albergs de la zona i, segons el diari New Straits Times, altres de menor impotància en un banc, un hospital, un col·legi, una comissaria, una mesquita i diversos habitatges.

Les autoritats van llançar una operació de recerca i rescat de les víctimes, però els dos helicòpters que haurien d'haver facilitat el descens de les persones atrapades van haver de desistir.