Felip VI i Letícia es van estrenar ahir com a Reis en l'acte central del Dia de les Forces Armades, on van ser acollits amb aplaudiments i crits de "visca Espanya" i "visca la Corona" de centenars de persones que van presenciar la celebració. La plaça de la Lealtad de Madrid va ser l'escenari de l'acte d'homenatge als que van donar la seva vida per Espanya i una desfilada protagonitzada per prop de 600 militars, en la qual no va faltar el vol de la patrulla Àguila, formada per set avions C-101, dibuixant en l'aire els colors de l'ensenya nacional.

Es tracta de la primera vegada que Felip VI, que vestia l'uniforme de l'Exèrcit de Terra, presideix l'acte central de la principal festa militar com a capità general dels exèrcits, en la seva qualitat de cap suprem de les Forces Armades. Per la seva banda, Letícia va aparèixer amb un vestit de dues peces en color blanc trencat. Al costat dels Reis, van assistir els ministres de Defensa, Pedro Morenés, i d'Interior, Jorge Fernández Díaz; el cap d'Estat Major de la Defensa (Jemad), l'almirall general Fernando García Sánchez, i els caps d'Estat de l'Exèrcit (Jeme), el general Jaime Domínguez Buj; de l'Aire (Jema), el general Francisco Javier García Arnaiz, i de l'Armada (AJEMA), l'almirall Jaime Muñoz Delgado. També van assistir l'alcaldessa en funcions, Ana Botella, i la delegada del Govern a Madrid, Concepción Dancausa.

Un dels moments més emotiu de la jornada es va viure quan el rei Felip va col·locar una corona de llorer davant la flama perenne del monument als caiguts, mentre sonaven els acords de "La mort no és el final". Llavors es van repetir els aplaudiments del públic.

Amb el rei Felip VI davant aquest monument, van sonar nous acords del toc d'oració i les salves corresponents, alhora que van volar els avions de la patrulla Àguila, deixant els colors de la bandera espanyola en el cel.

Després de l'acte, els assistents es van dirigir a la recepció oficial que van oferir els Reis al Palau Reial. Allà, Felip VI va traslladar a les Forces Armades la gratitud de tots els espanyols per la tasca que desenvolupaven i va recordar als soldats desplegats en missions exteriors.