08 de juny de 2015
08.06.2015

El PCE proposa crear un front d'unitat que vagi més enllà dels pactes polítics

08.06.2015 | 07:09

El Partit Comunista d'Espanya (PCE) va llançar ahir el repte a totes les forces polítiques socials, sindicals i ciutadanes de configurar un espai d'unitat popular, que no es limiti a una aliança entre partits com IU i Podem, per derrotar el bipartidisme a les pròximes eleccions generals.
Així figura en l'informe al Comitè Federal presentat pel secretari general del PCE, José Luis Centella, que va subratllar que el seu partit es compromet a contribuir amb la creació d'aquest espai en el marc d'una IU que "ara més que mai té la responsabilitat de ser un agent actiu en el desenvolupament d'un procés constituent per a tot l'Estat".
Després de reconèixer que es viuen "moments complicats per al conjunt de l'esquerra", Centella va apostar per fórmules com les dutes a terme a Barcelona, Madrid, Saragossa, La Corunya, Santiago de Compostel·la o Zamora, on previsiblement es governarà amb espais alternatius unitaris. En declaracions als periodistes, Centella ha dit que des del PCE, en línia amb IU, s'aposta per "una unitat que no pot ser en base a pactes entre forces". "Si algú vol reduir-la a pactes entre IU, Equo o Podem estem matant la unitat", va advertir.

Unitat popular
"No és una qüestió d'aliances electorals entre partits i qui pensi això s'equivoca", va reblar Centella. En aquest sentit, en el seu informe, el dirigent del PCE va proposar que des d'IU es treballi per a la construcció d'unitat popular, ja que "només la unitat de les forces que estan per una sortida social de la crisi pot derrotar les polítiques de dretes que ha posat en marxa l'elit econòmica i política espanyola". Sobre la situació interna d'IU, Centella assenyala que "cal situar al PCE en l'àmbit de la iniciativa política".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook