La investidura de la candidata socialista a la Presidència de la Junta d'Andalusia, Susana Díaz, ha quedat en mans de Podem i Ciutadans, amb qui es reuneix avui, després que el PP descartés el seu suport i instés el president del Parlament a demanar al PSOE que presenti un altre candidat.

La presidenta de la Junta en funcions va rebre al Palacio de San Telmo el líder dels populars andalusos, Juanma Moreno, donant inici a la que s'ha anunciat per part dels socialistes com "l'última oportunitat" per arribar a un acord abans de tornar a convocar eleccions.

Moreno, que va parlar durant una mica més de mitja hora amb Díaz, va argumentar que, després de 85 dies en què la candidata ha estat "incapaç d'arribar a acords" amb tota l'oposició i "generar majoria" entorn de la seva persona, "potser el president del Parlament hauria de ser capaç de demanar als socialistes que busquin una altra persona".

"Potser el raonable seria que el president del Parlament cridi a consultes i demani al PSOE un altre candidat per veure si hi ha més sort", va dir Moreno, que considera que "potser amb un altre amb actitud més dialogant i propera es pugui arribar a un acord", i va descartar que el PP pugui presentar un candidat, ja que respecta el principi de la llista més votada i creu que li correspon governar al PSOE.

La "debilitat" de Moreno

Per part seva, el conseller de la Presidència en funcions, Manuel Jiménez Barrios, va assenyalar que la proposta de Moreno mostra "la debilitat total del president del PP andalús, que no té el més mínim rigor", i va mantenir que li hauria de "provocar astorament" el fet de demanar "vuitanta dies després" de les eleccions que Díaz no sigui la candidata.

"La llista d'incoherències és tan llarga que comença a ser un clam", va afegir Jiménez Barrios, que va opinar que el PP "té un problema amb el senyor Moreno Bonilla", i el va instar a explicar "per què no hi ha acord" si hi ha una "coincidència del 95 per cent" en les propostes plantejades pel PP.