El viatge del primer ministre francès, Manuel Valls, per assistir dissabte a la final de la Lliga de Campions ha provocat a França una onada de crítiques entre l'oposició, així com la resposta ferma en la seva defensa per part de l'Executiu. El partit conservador de Els Republicans i l'ultradretà Front Nacional (FN) van denunciar el seu cost per a les finances públiques i com aquest viatge es va produir més en qualitat de seguidor del Barcelona que com a cap de Govern.

"Va ser convidat pel president de la UEFA, Michel Platini i va representar França", va assenyalar el secretari d'Estat d'Esports, Thierry Braillard, que no va veure motiu per a la polèmica generada.

Valls ja havia intentat aquest cap de setmana fer callar les crítiques sorgides a l'oposició, que, segons va arribar a dir el diputat conservador Thierry Solère, va veure en aquest desplaçament una "falta política i moral".

"Sóc primer ministre. Em desplaço amb els mitjans que coneixeu. No intenteu crear falsos debats", va assegurar Valls, mentre que el titular de Finances, Michel Sapin, va insistir que va acudir al partit convidat pels organitzadors.