El primer ministre britànic, David Cameron, es va mostrar obert a que la Cambra dels Comuns voti una proposta perquè els menors de 16 i 17 anys participin en un futur referèndum sobre la pertinença del Regne Unit a la Unió Europea (UE). La llei que permetrà convocar la consulta, prevista per abans que acabi el 2017, va ser aprovada dimarts per una àmplia majoria al Parlament, durant una sessió en què tant els laboristes com els nacionalistes escocesos van demanar que es permeti que aquests menors concorrin a les urnes.

La primera versió del projecte de llei, que encara pot ser esmenat, preveu que el cens electoral sigui similar al d'unes eleccions generals al Regne Unit, en què no poden votar els menors de 18 anys ni els estrangers comunitaris residents al país. En la sessió setmanal de preguntes al primer ministre, la líder interina dels laboristes, Harriet Harman, va demanar a Cameron que s'esmeni el text per ampliar el cens als menors que tinguin 16 i 17 anys.

"Es tracta del futur del nostre país. Ja van votar en el referèndum sobre la independència d'Escòcia (el passat setembre) i aquí també es decideix el seu futur", va argumentar Harman.

El primer ministre, que va destacar que el Partit Conservador està en contra d'aquesta proposta, va admetre que la Cambra dels Comuns "ha de votar" sobre aquesta qüestió. Els tories tenen una majoria absoluta al Regne Unit des de les eleccions del passat 7 de maig, si bé una votació podria resultar ajustada en el cas que alguns diputats conservadors es rebel·lin contra la disciplina de partit i s'alineïn amb els laboristes i els nacionalistes escocesos.

En tot cas, el primer ministre britànic va afirmar sentir-se "content" amb la marxa de la seva agenda per a la reforma de la Unió Europea i la renegociació dels tractats comunitaris. "Aquesta reforma i renegociació estan en camí, estic content amb el progrés fet fins ara", va dir Cameron a la seva arribada a la cimera entre la UE i la Comunitat d'Estats Llatinoamericans i Caribenys (Celac).