El president dels EUA, Barack Obama, ha autoritzat l'enviament de fins a 450 militars més a l'Iraq per entrenar i assessorar les forces de seguretat d'aquest país que lluiten contra el grup gihadista Estat Islàmic (EI), va anunciar la Casa Blanca. Aquests militars addicionals "no actuaran en funcions de combat" i s'uniran als "3.100 soldats nord-americans ja desplaçats a l'Iraq", va explicar el portaveu de la Casa Blanca, Josh Earnest.

Segons el portaveu d'Obama, l'objectiu d'aquest nou contingent serà "entrenar, assessorar i ajudar" les forces iraquianes en una base a l'est de la província d'Al-Anbar. Els Estats Units pretenen ajudar els iraquians a recuperar el control de la ciutat de Ramadi, capital d'aquesta província, que està en mans dels gihadistes des de mitjans de maig.

Segons la Casa Blanca, aquest nou esforç "complementarà" la tasca que ja realitzen els EUA i els seus aliats contra l'EI en altres quatre centres d'entrenament a l'Iraq, on ja han estat capacitats més de 9.000 soldats locals i altres 3.000 estan actualment en formació.

Earnest va fegir que Obama va prendre la decisió d'autoritzar un enviament addicional de tropes "a petició" del primer ministre iraquià, Haider Al Abadi, amb qui es va reunir dilluns a Alemanya en el marc de la cimera del G-7, i per recomanació del Pentàgon i els alts comandaments militars dels EUA.

En un altre ordre de coses, les autoritats iraquianes han exhumat 613 cadàvers en 13 fosses comunes localitzades a la província de Saladí, on el grup terrorista Estat Islàmic va portar a terme execucions sumàries, va explicar el ministre iraquià de Drets Humans, Mohammad al Baiati.