El president del Govern, Mariano Rajoy, va garantir que els canvis que prepara a l'Executiu i al PP els portarà a terme aquest mes i que no avançarà les eleccions generals malgrat que encara no hagi pres la decisió de quan seran. Rajoy va expressar aquestes intencions en declaracions als periodistes a Brussel·les abans de participar en la cimera de la Unió Europea i els països llatinoamericans i del Carib.

"Algunes decisions hauré de prendre i serà abans que acabi aquest mes", va respondret davant d'una pregunta sobre el moment exacte en què comunicarà les modificacions que està estudiant i sense voler especificar si serà la setmana que ve en tornar d'un viatge oficial que té previst a Milà. Uns canvis que -va explicar- realitzarà en favor de l'interès general, per aprofitar les possibilitats per a la recuperació econòmica i la creació d'ocupació.

Va afegir que ell té "dues gorres", una com a president del Govern i una altra com a president del Partit Popular (PP), i en aquesta segona condició va dir que el seu objectiu és guanyar les properes eleccions generals. En conseqüència, desitja tenir la confiança del major nombre possible d'espanyols i, per això, va reconèixer que hi ha coses que "cal rectificar" i fer millor.

Rajoy va afirmar que el Govern s'ha dedicat principalment a salvar el país de la fallida, però "hi ha més coses" i molta gent que va votar en el seu dia al PP no ho ha fet en les últimes eleccions i cal treballar per tornar a tenir el seu suport. No va donar pistes sobre els canvis que preveu i va dir que, com a president, només té dues competències exclusives, nomenar ministres i decidir la data de la convocatòria d'eleccions.

Per part seva, el líder de Ciutadans, Albert Rivera, va rebutjar instal·lar-se en "el racó de la queixa", ja que la seva formació busca ser "un partit d'Estat", com ho demostra que forci a "canviar" el PSOE a Andalusia i el PP a la Comunitat de Madrid, on ja hi ha un "principi d'acord verbal".

Rivera va explicar que les "condicions" per arribar a un acord amb el PP a la Comunitat de Madrid que faciliti la investidura de Cristina Cifuentes són les "mateixes" que van permetre arribar dimarts a un acord amb el PSOE a Andalusia, on C's ha actuat "com a partit d'Estat".

Entre aquestes condicions, hi ha la firma del document per la regeneració democràtica de Ciutadans, condició sine qua non per avançar després en les negociacions sobre altres qüestions, com mesures econòmiques i socials, i sobre el qual ja hi ha un compromís "verbal" de Cifuentes per a signar-lo, segons va avançar Rivera. Cifuentes va confirmar l'acord hores després.

L'aspirant a l'Alcaldia de Madrid, Manuela Carmena, planeja un govern format per set regidories i tres llocs de coordinació, amb la número 7 de la seva llista, Marta Higueras, de mà dreta, i Rita Maestre, de Podem, de portaveu del Govern i del grup municipal. En cas de ser elegida, per al que necessita el suport del PSOE o de Ciutadans i que els socialistes no votin el PP, Carmena preveu formar un govern amb set regidories, a més d'un coordinador general, un gerent, i un coordinador territorial.