12 de juny de 2015
12.06.2015

Valls pagarà els 2.500 € que va costar el viatge dels fills a la final de la Lliga de Campions

12.06.2015 | 00:00

El primer ministre francès, Manuel Valls, va anunciar que pagarà de la seva butxaca el viatge en avió oficial dels seus fills el passat dissabte per veure la final de la Lliga de Campions que va guanyar el Barcelona, i alhora va reiterar la pertinència d'aquest desplaçament per a ell pel seu càrrec al Govern.
Valls, en reacció a la polèmica que havia generat aquest viatge a Berlín amb un Falcon oficial per veure el Barcelona -del qual és ben conegut que és un gran aficionat-, va fer una breu declaració davant els mitjans de comunicació durant una visita a l'illa de Reunió, en què va reconèixer que es va equivocar, tenint en compte les reaccions. "No ho tornaria a fer. I per aclarir qualsevol dubte, he decidit assumir el cost per als meus dos fills, és a dir 2.500 euros", va explicar.
Segons diversos càlculs publicats a la premsa aquests últims dies, la factura del vol Poitiers-Berlín i després la tornada des de la capital alemanya a França, amb la tripulació, un metge, els membres de la seguretat i els consellers de Valls, a més dels seus dos fills, va costar entre 12.000 i 20.000 euros.
El primer ministre socialista va insistir que es va tractar d'un "desplaçament oficial" i per això va recórrer "als mitjans posats normalment a disposició del primer ministre". Però també va assenyalar que és "sensible a la reacció dels francesos", i que ha d'"encarnar un comportament perfectament rigorós".
La declaració d'esmena va arribar hores després que es fes pública una enquesta segons la qual a un 77% dels francesos els semblava malament l'ús que va fer Valls d'un avió oficial per anar a una final de la Lliga de Campions en la qual no jugava cap equip francès.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook