Un menor de 17 anys que va viatjar a l'Orient Mitjà el passat mes de març és el ciutadà del Regne Unit més jove que ha comès un atemptat suïcida, després de suposadament haver fet esclatar un vehicle a prop d'una refineria a l'Iraq, segons van informar ahir els mitjans britànics. Talha Asmal, nascut al comtat de West Yorkshire (nord d'Anglaterra), va ser un dels quatre suïcides que van perpetrar un atac contra forces de seguretat iraquianes, segons van propagar a les xarxes socials comptes associats al grup gihadista Estat Islàmic (EI).

La família d'Asmal, que va reconèixer el jove en les fotografies divulgades per internet, va dir en un comunicat que està "completament devastada" per la "indescriptible tragèdia" i va descriure el jove com un "adolescent dolç i afectuós". La policia britànica va afirmar que no pot confirmar la identitat del jove, i alhora va assegurar que continuarà donant suport a les famílies d'aquelles persones que abandonen la seva llar per unir-se als gihadistes.

La policia britànica calcula que almenys 600 britànics han viatjat en els últims mesos a Síria i l'Iraq per unir-se a grups gihadistes.