L'avió MD11 de Lufthansa que transportava més de 30 fèretres de la tragèdia de Germanwings als Alps francesos va aterrar ahir a Barcelona quan faltaven divuit minuts per a les cinc de la tarda. L'entrega dels fèretres als familiars està prevista per avui. Dimarts de la setmana passada la companyia traslladava les primeres víctimes a Düsseldorf, amb la qual cosa l'avió que ahir va sortir de Marsella a tres quarts i cinc de quatre de la tarda ha estat el segon vol especial que organitza la companyia alemanya. Segons informa l'empresa, la majoria dels cossos que s'han repatriat són de procedència espanyola. La repatriació continuarà durant les pròximes setmanes i s'espera que estigui enllestida a finals de juny.

La tragèdia va causar 150 víctimes, moltes de les quals de nacionalitat espanyola. 53 vivien a Catalunya, i d'aquestes 14 no eren de nacionalitat espanyola.

Tan bon punt va arribar l'avió es van començar a descarregar els 32 fèretres que transportava a l'hangar que havia preparat l'aeroport per poder fer els tràmits. Del total, 19 es van traslladar al Centre Cultural Aeronàutic, equipament habilitat a les instal·lacions de l'aeroport amb espais individuals perquè les famílies poguessin fer les vetlles. D'aquí van anar als seus destins finals.

La resta de famílies, 13, van decidir que no volien fer aquest tràmit de la vetlla per poder endur-se les despulles dels seus éssers estimats tan bon punt els les entreguessin. La previsió era que tant les unes com les altres arribessin al Prat a partir de les set de la tarda.

Al Centre Cultural Aeronàutic hi ha personal mèdic i especialista en atenció psicològica per atendre les necessitats de les famílies. També hi havia la vicepresidenta del Govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, i la delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna. De la mateixa manera, estava previst que al vespre la vicepresidenta de la Generalitat, Joana Ortega, es desplacés fins a l'aeroport per fer costat a les famílies.