El jutge José de la Mata va demanar al Tribunal Suprem que investigui l'exalcaldessa de Jerez i senadora del PP María José García Pelayo per un delicte de prevaricació continuada per suposades irregularitats en les adjudicacions a empreses de la de trama Gürtel d'esdeveniments de Fitur 2004.

El jutge de l'Audiència Nacional va elevar l'exposició raonada al Suprem perquè es faci càrrec d'aquesta investigació en ostentar García Pelayo actualment la condició d'aforada com a senadora, arrossegant amb ella a l'alt tribunal altres set imputats en aquesta peça separada del cas Gürtel .

De la Mata considera que hi ha indicis de responsabilitat penal en l'exalcaldessa per "grolleres irregularitats" en determinats contractes administratius duts a terme per l'Institut de Promoció i Desenvolupament de la Ciutat de Jerez (IPDC), un òrgan participat per l'Ajuntament de Jerez, per al desenvolupament de Fitur 2004.

Els expedients presumptament tramitats de forma irregular van ser el relatiu a l'adjudicació de l'estand de Fitur 2004, el de condicionament per a un espectacle eqüestre a la plaça Major de Madrid i un altre de flamenc als jardins de Cecilio Rodríguez del parc del Retiro de la capital. De la investigació es desprèn que els expedients investigats es van tramitar incomplint els estatuts i sense ser aprovats pel Consell Rector, sinó directament per l'exalcaldessa.

Paral·lelament, el jutge José de la Mata va rebutjar que la part del cas Bárcenas sobre la caixa B del PP passi als Jutjats d'Instrucció de Madrid, tal com van reclamar dos acusats a la causa, els arquitectes que van reformar la seu del partit al carrer de Gènova.

El jutge rebutja la petició de Gonzalo Urquijo i Belén García, a la qual es va adherir el PP, ja que defensa que al llarg de tota la instrucció d'aquesta peça separada del cas Gürtel cap de les parts ha qüestionat la competència de l'Audiència Nacional.