L'Institut d'Ensenyament Secundari Las Lagunas de Rivas Vaciamadrid va expulsar quatre dels cinc menors que van ser detinguts dijous passat per la Guàrdia Civil per assetjar i humiliar una companya de classe. El centre va obrir en primer lloc un expedient disciplinari per determinar el que havia passat, després del que va imposar les sancions oportunes i va notificar el fet a la inspecció educativa, tal com marca el protocol en casos d'assetjament escolar.

En aquest cas, quatre dels cinc detinguts van a l'institut, i han estat expulsats fins al final de curs com a mesura cautelar. D'altra banda, la jove víctima d'aquest assetjament -els detinguts van compartir en una xarxa social un vídeo denigrant sobre ella- roman al centre rebent suport professional.

Agents de la Guàrdia Civil van detenir la setmana passada els cinc menors, d'entre 14 i 15 anys, per agredir, amenaçar, humiliar en públic i gravar i compartir a la xarxa social un vídeo. Els arrestos es van produir dijous passat, si bé el pare de la menor va acudir a la caserna de la localitat a denunciar els fets dimarts passat.

«Davant la gravetat de la situació i les terribles conseqüències que estaven tenint els fets en la víctima, es va procedir de manera urgent i prioritària a investigar els fets, recollint testimonis de professors i alumnes de l'institut, així, com a l'estudi i anàlisi del contingut del vídeo compartit a la xarxa social», van afirmar des de la Benemèrita.

Així, dijous es va aconseguir identificar tots els participants en les agressions habituals que patia la menor, així com en l'enregistrament de l'esmentat vídeo, constatant les humiliacions denunciades i el tracte vexatori.

Per altra banda, uns pares d'Alacant van treure la seva filla de 13 anys d'un col·legi concertat de la ciutat després de denunciar un suposat cas d'assetjament escolar i de considerar que les mesures posteriors per corregir la situació no eren efectives.

Segons l'advocat del col·legi salesià Don Bosco d'Alacant, des del moment en què es va conèixer la situació, al gener de 2013, s'han seguit els protocols i procediments establerts en el Pla de Convivència, amb «la intervenció directa i comunicació permanent» amb la Conselleria d'Educació (Pla Previ) i el seguiment dels equips de la comunitat educativa. Des que es va detectar el possible assetjament va haver-hi reunions amb la família, amb un inspector i amb l'equip directiu del centre.