L'alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, està estudiant que siguin cooperatives de mares les que s'encarreguin de la neteja als col·legis i instituts madrilenys. "Al final del meu discurs vaig parlar molt del valor social, és un valor molt intangible, molt difícil de mesurar. No en euros però genera una gran qualitat en el treball i aporta uns elements de millora de la vida social molt grans", va afirmar Carmena.

En aquest sentit, va explicar que en lloc de tenir contractes integrals als instituts i col·legis, siguin cooperatives de mares "que realment estan potser disposades a guanyar el mateix que guanyen els empleats de les multinacionals", però que, a més, "poden estar molt satisfetes perquè són a prop de casa i és el col·legi on estan els seus fills".

"Netejarien una cosa que els importa i això té un valor social afegit perquè neteges millor quan neteges per a alguna cosa i pots tenir una actitud pedagògica amb els estudiants", va considerar l'alcaldessa, qui en aquesta matèria creu que és "molt interessant" la remunicipalització.

Davant els comentaris que va suscitar la proposta a les xarxes socials, sobretot fent referència a l'absència dels pares en la mesura, l'alcaldessa va aclarir al seu compte de Twitter que la proposta "inclou mares i pares, amb criteris d'economia social".

El PSOE i el PP van reclamar que l'exedil de Cultura de l'Ajuntament de Madrid Guillermo Zapata deixi també l'acta de regidor pels seus tuits sobre jueus i víctimes del terrorisme, mentre que Podem va alertar de la possibilitat que hi hagi qui estigui treballant per a un "tamayazo en diferit".

Zapata va renunciar dilluns com a responsable municipal de Cultura i Esports -encara que no al seu lloc de regidor- per no condicionar el Govern de Carmena després de demanar perdó per les seves bromes sobre jueus i víctimes del terrorisme.

En aquest sentit, la portaveu del Govern municipal, Rita Maestre, va afirmar que el fet d'estar imputada per participar en una protesta el 2011 no la inhabilita per exercir les seves funcions.