La infanta Cristina i el seu marit, Iñaki Urdangarin, van tancar la venda de la seva casa de Barcelona, situada a l'exclusiu barri de Pedralbes. El matrimoni, que resideix a Ginebra (Suïssa), es va desplaçar fins a la capital catalana per signar l'operació, segons fonts de la consultora immobiliària Coldwell Banker, que s'ha encarregat de la recerca del comprador.

La Infanta i el seu marit han pogut vendre el palauet de Pedralbes després que el jutge del cas Nóos, José Castro, ordenés la setmana passada la cancel·lació de l'embargament que hi havia sobre l'habitatge.

El passat 27 de gener, Urdangarin va sol·licitar al jutge Castro que alcés l'embargament que hi havia sobre el xalet davant la possibilitat de vendre'l per 6,9 milions d'euros, amb el compromís de destinar 713.988 euros al compte del jutjat de Castro per la responsabilitat civil fixada pel jutge per a ell en el cas Nóos, i 967.693 de la germana del Rei, i altres quantitats a saldar un crèdit i el pagament d'impostos.

Castro va acceptar el preu de venda, però va rebutjar que es destinessin 437.215 euros a cancel·lar un préstec i gairebé 254.000 euros a saldar un deute amb l'Agència Tributària corresponent a l'IRPF de 2009 d'Urdangarin.

El jutge va autoritzar la venda el març passat, després que la Infanta i Urdangarin registressin un escrit comprometent-se a consignar en el compte del jutjat 2,3 milions d'euros del benefici de la venda per cobrir part de les fiances que els reclama en concepte de responsabilitat civil, que sumen 16,3 milions d'euros.

Fiança confirmada

Per altra banda, el jutge del cas Nóos va desestimar un recurs d'Ana María Tejeiro, l'esposa de l'exsoci d'Iñaki Urdangarin a l'Institut Nóos, Diego Torres, i va confirmar la fiança de responsabilitat civil de 15.803.858 euros que hi ha sobre ella .

En una interlocutòria, el jutge d'Instrucció número 3 de Palma desestima el recurs de reforma interposat per la defensa de Tejeiro contra la mesura cautelar que va fixar per a ella en l'acte d'obertura de judici oral del cas Nóos i la confirma.

Castro rebutja l'al·legació formulada per la defensa de Tejeiro que caldria postergar l'exigència d'una fiança als acusats que tenen la consideració de partíceps, "fins a conèixer quina realització material han tingut les imposades als autors". Sol·licitava que s'ajornés la seva fiança, en ser subsidiària, fins a conèixer en quina mesura no quedava satisfeta la fixada per als acusats com a autors.

El jutge Castro assegura que les fiances prestades estan "molt lluny de cobrir les exigides" i dubta que puguin arribar a cobrir-les, i afegeix a més que les multes són "responsabilitats personals no permeables".