El líder d'Al-Qaeda a la Península Aràbiga (AQPA), Nasser al Wahishi, va morir en un bombardeig d'un avió no tripulat nord-americà a l'est del Iemen, va anunciar el grup terrorista, que el va substituir pel fins ara cap militar Qasem al Rimi, responsable de l'atemptat en què va morir la gironina Marta Borrell el juliol de 2007.

Al Wahishi era considerat el "número dos" del màxim líder de l'organització matriu Al-Qaeda, Ayman al Zawahiri, mentre que Al Rami va exercir el càrrec de dirigent militar des de la fundació d'AQPA el 2009. Segons un vídeo difós pel grup terrorista a internet, Al Wahishi va ser assassinat amb altres dos companys "per les mans dels creuats", en al·lusió als Estats Units.

Una font de seguretat iemenita va explicar que el bombardeig del dron es va produir divendres passat a Al Mukala, capital de la província de Hadramut, però l'organització terrorista no va donar detalls sobre això. Al Mukala està en mans dels terroristes des de l'abril passat, quan aquests van aprofitar l'actual escalada de la violència que viu el país per fer-se amb el seu control.

A la cinta, un xeic d'AQPA identificat com Khaled Omar Baterfi, va afirmar que "la gihad no s'aturarà per la mort dels líders sinó que la seva sang motivarà els mujahidins a sacrificar-se". "Nosaltres vam néixer en aquesta guerra i morirem en ella", va destacar el xeic, que va amenaçar els Estats Units de fer-los provar "l'amargor de la guerra i de la derrota fins que deixin de donar suport als jueus ocupadors de Palestina i surtin dels països musulmans".

Al Rimi va fer un notable esforç per reclutar una nova generació de gihadistes per fer créixer les files de l'organització.