El president rus, Vladímir Putin, va anunciar que incorporarà aquest any més de 40 míssils intercontinentals al seu arsenal nuclear, poc després de conèixer-se els plans dels Estats Units de desplegar armament pesat a Europa de l'Est. "L'arsenal rus serà reforçat aquest any amb més de 40 míssils intercontinentals d'última generació, capaços de superar qualsevol sistema de defensa antimíssils, fins i tot els més punters", va explicar el cap del Kremlin en al·lusió a l'escut anitimíssils que els EUA planegen desplegar en alguns països europeus.

Putin va fer aquestes declaracions durant l'obertura a Moscou del fòrum tècnic-militar internacional Exèrcit-2015, només un dia després que el Comandament Europeu dels Estats Units confirmés les intencions del Pentàgon de desplegar tancs i equipament pesat a Europa de l'Est.

"Hem posat i posarem especial atenció a l'execució de l'ambiciós programa estatal de rearmament i la modernització del complex industrial militar", va destacar el president rus.

El Kremlin va posar en marxa a l'inici d'aquest dècada un gegantí programa per dotar d'armament modern les seves Forces Armades, amb un pressupost estimat en uns 700.000 milions de dòlars per adquirir prioritàriament submarins nuclears, aviació estratègica i míssils intercontinentals "La proporció d'armament modern arribarà al 70 per cent cap al 2020" a l'Exèrcit rus, "i en alguns casos, al 100 per cent", va afegir.

El president rus va advertir que "si algú amenaça la seguretat nacional de Rússia, Moscou no tindrà més remei que apuntar les seves forces i mitjans d'atac contra els territoris dels quals prové l'amenaça".

És l'OTAN la que s'acosta a les fronteres russes i no a l'inrevés, va afirmar Putin, però el mandatari rus va aclarir que de moment no veu raons de pes per prendre mesures dràstiques. "No voldria exagerar, ho analitzarem tot, però ara mateix no veig res que hagi de preocupar massa", va respondre Putin a una periodista finlandesa que va expressar preocupació.