El milionari Donald Trump es va unir a la nodrida llista de republicans que aspiren a arribar a la Casa Blanca i es va presentar com un empresari solvent que pot convertir els Estats Units en una potència tan rica com el seu propi imperi. "Entro oficialment en la carrera per ser president dels Estats Units, i farem el nostre país gran de nou", va afirmar Trump en un acte a la Trump Tower, un dels gratacels que posseeix a Nova York.

"El somni americà està mort. Però si guanyo el construiré de nou, més gran i millor que mai abans", va afirmar Trump davant centenars d'assistents a l'acte, que van corejar "volem Trump" durant els 45 minuts que va durar el seu discurs .

Flanquejat per la seva nombrosa família, el magnat es va presentar com el "gran líder" que els Estats Units necessiten. "Necessitem un líder que pugui tornar-nos les nostres feines, les nostres fàbriques, el nostre exèrcit, que cuidi dels nostres veterans, que han estat abandonats. Un líder que pugi l'ànim", va assegurar.

Trump va fer ostentació de la seva fortuna, que va xifrar en 8.737.000 dòlars, i va presumir de ser el candidat que no necessitarà demanar diners per a la campanya, de manera que no haurà de complir amb interessos aliens un cop arribi a la Casa Blanca.