Onze anys després de l'operació urbanística de la parcel·la UE-124 a Arganda del Rey, els investigadors no saben què ha passat amb gran part de la comissió pagada a canvi de l'adjudicació. Segons la Ser, ho acaba d'admetre l'Oficina Nacional d'Investigació del Frau de l'Agència Tributària (Onif) en un informe al jutge de l'Audiència Nacional que instrueix el cas Gürtel, José de la Mata.

La Onif determina en el seu escrit de 262 pàgines que l'expresident de Martinsa i del Reial Madrid Fernando Martín va pagar un total de 25 milions d'euros en concepte de comissió per l'adquisició de la parcel·la. Tots aquests diners va ser abonats per Martín al suposat líder de la trama Gürtel, Francisco Correa, mitjançant dos pagaments als seus comptes situats a Mònaco i Suïssa, però no sap què ha passat amb altres 12 milions d'euros.

L'inspector autor de l'informe estableix com a possible hipòtesi que un dels empresaris implicats, Manuel Salinas Lázaro, s'hagués quedat aquests diners, o els hagués invertit en accions. No obstant això, reconeix que "queda pendent de conèixer què ha passat" amb aquesta quantitat.