El retard del president del Govern, Mariano Rajoy, en comunicar els canvis que es preveuen en el seu Gabinet ha rebaixat les expectatives del seu abast fins al punt que es consolida la idea que hi haurà mínims retocs. La magnitud dels canvis que ha portat a terme Rajoy en el PP -que ha passat de tres a cinc vicesecretaries generals- confirma el que s'estava dient, que el gruix dels canvis que es farien en el partit i en el Govern seran molt limitats.

El cap de Gabinet de Rajoy i elegit per dirigir la campanya electoral del PP, Jorge Moragas, va explicar que el Govern funciona bé i que el que funciona convé no tocar-ho, independentment d'algun ajust si és que es considera necessari.

Un ajust que fins i tot pot limitar-se a la substitució del ministre d'Educació, José Ignacio Wert, que, segons declaracions de la consellera d'Educació andalusa, Adelaida de la Calle, "està esperant anar-se'n aquesta setmana".

Malgrat tot, el Congrés va ser de nou escenari de les especulacions sobre l'abast d'aquests canvis i el moment en què es donaran a conèixer. A primera hora es parlava en els passadissos que seria a les tres de la tarda, un "rumor" que el mateix president del Congrés, Jesús Posada, s'encarregava de desmentir. "És un rumor, suposo, perquè el que ho deia havia de saber el mateix que jo, o sigui res", va destacar, tot i que va reconèixer que "per descomptat" esperava canvis al partit i "també" al Govern.

Les especulacions van sortir del Congrés i van acompanyar tots els ministres que tenien algun acte públic fora de l'hemicicle. La titular de Foment, Ana Pastor, va comentar que està "sempre a disposició del president de Govern", va evitar revelar res més i, després d'assegurar que "parla cada dia" amb el cap de l'Executiu, va destacar que Rajoy és "l'únic" que ho sap.

Des de Sao Paulo, el ministre d'Exteriors, José Manuel García-Margallo, es declarava "marianista leninista" per destacar que "ha demostrat que sap molt bé el que vol i que domina molt bé els temps". "No seré jo qui li doni consells a Rajoy, ni qui presumeixi d'interpretar la seva voluntat", va afegir Margallo.

Confiança en Rajoy

El titular de Defensa, Pedro Morenés, va assegurar que el cap de l'Executiu "sabrà el que ha de fer pel bé de tots". Preguntat sobre si havia rebut ja "la crida de Rajoy", el ministre va dir que rep "moltes trucades", va fer broma dient que el Ministeri de Defensa ja "va sortir ahir al telenotícies" i va afegir que "el senyor president sabrà el que ha de fer".