El jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco va demanar al Govern que reclami a Veneçuela l'entrega en extradició de l'etarra José Ignacio de Juana Chaos, després de confirmar a través de l'ambaixada espanyola en aquest país que es troba residint allà. En una interlocutòria, el magistrat demana l'extradició de l'etarra, en crida i cerca des de 2008, per un delicte d'enaltiment del terrorisme després de conèixer el passat 21 de maig a través d'una font oficial, l'ambaixada d'Espanya a Veneçuela, que va ser vist en una licoreria anomenada Falcon Fcc situada a la localitat de Chichiriviche, al nord del país.

La informació rebuda es refereix a la localització de De Juana Chaos el passat 21 de març a l'esmentat establiment, que presumptament regenta, i d'això es va donar trasllat a la Fiscalia, que el passat 11 de juny va demanar proposar al Govern espanyol que sol·liciti a les autoritats veneçolanes la seva extradició.

Velasco recorda que De Juana està acusat com a cooperador en un delicte d'enaltiment per justificació pública d'actes terroristes propis i aliens que humilien i intensifiquen el dolor de les víctimes, en relació amb l'homenatge que es va celebrar el 2 d'agost de 2008 a Sant Sebastià amb motiu de la seva sortida de presó. Recorda que De Juana "es va situar en una posició de sostracció a la Justícia".