El president rus, Vladímir Putin, considera un pas molt positiu l'acostament entre Cuba i els Estats Units. Així ho va indicar ahir en una una entrevista als presidents de les dotze grans agències de premsa del món. Va evitar pronunciar-se sobre la situació a Veneçuela ni les gestions a favor dels presos polítics en aquella nació, perquè, segons va dir, no és costum del seu país entrar en qüestions internes. En ser preguntat per Amèrica Llatina, el president rus va dir que és un continent prioritari per al seu país, amb el qual intenten mantenir uns canals creixents de col·laboració. Pel que fa a Cuba, però, va ser molt més explícit en donar suport amb claredat a l'obertura del règim i el procés d'acostament als Estats Units.

Putin entén que el poble cubà ha patit les conseqüències de l'embargament durant anys, i que el seu aixecament serà positiu per a l'Havana i per a la resta del continent, sense valorar el fet que un acostament a Washington pugui suposar una pèrdua d'influència de Moscou a Cuba.

Pel que fa a Ucraïna va insistir en el fet que el que va passar a Kíev fa gairebé any i mig va ser un cop d'Estat que va enderrocar el govern legítim. I sobre el recent escàndol de corrupció a la FIFA i el Mundial de Futbol de 2018 a Rússia, Putin va dir que "el vam obtenir per mitjans legals".