El nou Govern valencià estarà format per una Presidència, representada pel socialista Ximo Puig, i nou conselleries, tres d'elles dirigides pel PSPV, quatre per la formació de Compromís, i dues, les d'Educació i Sanitat, per una persona independent de reconegut prestigi. Així ho van decidir els equips negociadors del PSPV i de Compromís en la reunió que van mantenir a la seu socialista a València per tancar l'acord definitiu de Govern, que inclou el llistat de conselleries que compondran el Consell.

Segons fonts de l'entorn de les negociacions, el PSPV es quedarà amb Presidència i Hisenda, Model Econòmic i Administració Pública; Justícia, Governació i Reformes Democràtiques; i Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori.

Compromís, per la seva banda, ocuparà la conselleria de Vicepresidència, portaveu del Consell, Igualtat i Política Inclusiva, que amb tota probabilitat ocuparà la candidata d'aquesta formació, Mònica Oltra; la de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació; Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Ocupació; i Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural.

També es creen la conselleria d'Educació, Recerca, Cultura i Esports, i la de Sanitat Universal i Salut Pública, que, segons han acordat els dos partits, estaran dirigides per una persona independent, una personalitat de reconegut prestigi en aquests àmbits, que serà consensuada per tots dos partits.