L'Ambaixada espanyola a Astaná (Kazakhstan) està en contacte permanent amb les famílies, les autoritats locals i el cònsol honorari a Biskek (Kirguizistan) després que dos alpinistes catalans i un valencià morissin en una allau en aquest país de l'Àsia Central.

Els morts són Alex Vicedo, de 24 anys, veí d'Ontinyent (València) i membre de l'Associació Esportiva Pallars; Josep Cotrina, de 24 anys, veí de Ripoll (Ripollès) i membre del Grup Excursionista i Esportiu Gironí (GEiEG); i Pol Rodríguez, de 18 anys, veí de Tarragona i membre de l'Agrupació Catalana Colldejou de Promoció Excursionista.

Tot just conèixer-se l'accident, l'Ambaixada espanyola s'ha posat en contacte amb les famílies dels morts, així com amb les autoritats locals i el cònsol honorari a Biskek.

La repatriació dels cadàvers i dels supervivents de l'accident es realitzarà a càrrec de l'assegurança que tenien contractada els excursionistes.

Segons fonts de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya, l'allau es va produir ahir diumenge, quan els membres de l'expedició es trobaven escalant una paret al Kirguizistan, un país molt muntanyós de l'Àsia Central que limita amb la Xina, el Kazakhstan, Tadjikistan i l'Uzbekistan.

També han indicat que la resta dels components de l'expedició es troben bé i que estan treballant per recuperar els cossos dels seus companys.

L'expedició, formada per deu persones, havia sortit el passat 16 de juny de Barcelona amb direcció a la capital del Kirguizistan, Biskek, i tenien previst tornar el 15 de juliol.