El líder del Consell de Ciutadans Conservadors, grup de supremacia blanca esmentat per Dylann Roof, autor confés de la matança de nou feligresos negres a Carolina del Sud la passada setmana, va donar diners a tres candidats presidencials republicans. Earl Holt, president del Consell de Ciutadans Conservadors (Council of Conservative Citizens), va donar durant anys diversos milers de dòlars als senadors Ted Cruz i Rand Paul i l'exsenador Rick Santorum, aspirants a les eleccions presidencials de 2016.

Segons dades de la Comissió Federal Electoral dels Estats Units (FEC), des de 2012, Holt va donar 8.500 dòlars al Comitè d'Acció Política (PAC, grup independent que afavoreix un candidat) de Ted Cruz. A més, Holt, el al·legats racistes dels quals semblen haver inspirat el manifest de Roof, va contribuir amb 1.750 dòlars al PAC de Paul; amb 1.500 a la campanya de Santorum; i amb 2.000 dòlars a la campanya presidencial de Mitt Romney en 2012.

Segons el diari The New York Times, la campanya de Cruz ha confirmat que el candidat va rebre diners de Holt i tornarà totes les donacions.