La secretària d'Anàlisi de Podem, Carolina Bescansa, va assumir les tesis de Pablo?Iglesias i va afirmar que no creu que hi hagi motius per seguir mantenint les condicions d'excepcionalitat en la dispersió de presos d'ETA. Després de la reunió del Consell de Coordinació, Bescansa va explicar que l'aplicació de la normativa europea i espanyola significa l'«aplicació general de les mateixes condicions per a tots els presos», fet pel qual va considerar que «no hi ha motius per seguir mantenint aquestes condicions d'excepcionalitat».

«La sortida és tan senzilla com aplicar la normativa espanyola i europea en termes de dret penitenciari», va puntualitzar.

En aquest sentit, Iglesias va qualificar de «repugnant» que «alguns» vulguin «utilitzar el dolor de les víctimes d'ETA per guanyar vots o per atacar rivals polítics», i va assegurar que condemna el terrorisme etarra. «Absolutament, la pregunta ofèn», va respondre el secretari general de Podem en una entrevista a TVE després de ser preguntat sobre si condemna el terrorisme d'ETA, tot destacant que «alguns estan molt nerviosos» en haver qüestionat unes declaracions seves sobre ETA, que va insistir en que es referien al problema basc en el seu conjunt i no a les famílies dels presos.

El ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz, va denunciar que a Iglesias li importen més els botxins que les víctimes i el va acusar d'haver assumit la dialèctica de l'esquerra abertzale. Per al titular d'Interior, és evident la política penitenciària que faria Podem si arribés a La Moncloa, però, va afegir, governa el PP, que està aplicant la dispersió dels presos «amb l'objectiu d'aconseguir la definitiva dissolució d'ETA».