La candidata del PP a la Presidència de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, va oferir a l'oposició en el seu discurs d'investidura com a presidenta autonòmica «grans pactes d'estabilitat» en matèria de regeneració democràtica, sanitat i educació per a obrir un «temps nou» a Madrid. En la vigília de la votació que es realitzarà avui a l'Assemblea de Madrid, en què previsiblement serà elegida presidenta amb el suport de Ciutadans, Cifuentes es va oferir a governar «amb humilitat» i «per a tots» els ciutadans «des el diàleg» i intentant incorporar totes les propostes que cregui positives «sigui qui sigui qui les proposi».

La candidata del PP va assegurar que en aquest període que s'obre l'administració ha d'estar «més que mai» al costat de les persones per solucionar problemes de veritat i els polítics han d'exercir les seves responsabilitats «des de la transparència i la humilitat». Va ratificar, entre d'altres, els seus compromisos per la regeneració i contra la corrupció, de mantenir la creació d'ocupació com a objectiu prioritari, rebaixar els impostos, defensar la sanitat pública, mantenir la llibertat d'elecció en educació i agilitzar els tràmits per donar atenció immediata en casos de necessitat. Cifuentes va tancar el discurs parafrasejant John F. Kennedy: la regió «s'està movent i no s'ha d'aturar. No pot parar».

En un altre ordre de coses, un grup de dirigents del Partit Popular de Balears ha convocat una reunió per a demà amb la finalitat d'exigir la dimissió de José Ramón Bauzá com a president del PP de les Balears. Entre els líders d'aquesta revolta hi ha els encara consellers en funcions Martí Sansaloni i Biel Company, així com l'alcalde de Campos, Sebastià Sagreras; el de Santanyí, Llorenç Galmés; l'exbatle de Palma Mateu Isern; l'exalcalde d'Alaró Joan Simonet, i l'històric líder del PP d'Inca i exdiputat Pere Rotger.

A la reunió de demà estan convocats totes els càrrecs electes del PP, és a dir, tots els alcaldes, diputats, consellers insulars, senadors, diputats a Madrid i els presidents de les juntes locals populars. En la trobada no es parlarà de la successió de Bauzá, simplement se li exigirà la dimissió.