La Guàrdia Civil ha detingut a la localitat corunyesa de Santa Comba un veterinari veneçolà, reclamat pels Estats Units, que traficava amb droga mitjançant implants que col·locava en cadells de gos. En l'operació policial, anomenada Puppies, va resultar arrestat Andrés LI, de 33 anys, per un suposat delicte de tràfic de drogues pel qual Estats Units reclama la seva extradició.

Aquesta persona, de nacionalitat veneçolana, veterinari de professió i membre d'una organització de tràfic de drogues, transportava heroïna líquida des de Colòmbia fins als Estats Units mitjançant implants que col·locava a cadells de gos que posteriorment enviava com a mascotes a aquest país.

En un escorcoll efectuat el 2005 per la policia colombiana en una clínica regentada per l'ara detingut a Medellín es van trobar tres cadells que portaven a l'interior del seu organisme tres quilos d'heroïna. Per aquests fets va ser detingut el desembre de 2013 a Espanya, si bé posteriorment va ser posat en llibertat fins a la resolució del procés d'extradició.

Quan l'Audiència Nacional va autoritzar el seu definitiu trasllat als Estats Units, Andrés LI, que vivia a Lugo, va abandonar el seu habitatge i la Guàrdia Civil va iniciar una operació per trobar-lo. Després d'establir un dispositiu de recerca, els agents el van detenir quan sortia d'un pis en el qual s'havia ocultat a la localitat de Santa Comba.

Per evitar ser localitzat per les Forces i Cossos de Seguretat, durant el temps que va romandre ocult en aquest domicili, l'ara arrestat no va mantenir cap tipus de comunicació ni amb la seva dona ni amb els seus fills. L'operació ha estat realitzada per agents de l'Equip de Fugits de la Guàrdia Civil.