24 de juny de 2015
24.06.2015

Els Estats Units desplegaran equip militar a sis països de l'Europa de l'Est

24.06.2015 | 06:51

El secretari d'Estat de Defensa dels EUA, Ashton Carter, va avançar que el seu país desplegarà temporalment tancs, vehicles blindats i artilleria a Bulgària, Polònia, Romania, Estònia, Letònia i Lituània. Carter va detallar els projectes de l'Administració nord-americana en una roda de premsa a Tallin, la capital d'Estònia, al costat dels ministres de Defensa de les tres repúbliques bàltiques, que van rebre amb satisfacció l'anunci i van agrair el suport dels EUA davant de les amenaces russes.
El secretari d'Estat va explicar que Bulgària, Polònia, Romania, Estònia, Letònia i Lituània han acceptat acollir equipament militar pesat per a una companyia o un batalló. L'objectiu és que les dotacions militars nord-americanes es moguin a la regió per participar en maniobres i entrenaments.
Carter va visitar Tallinn abans de participar avui a Brussel·les en la reunió de ministres de Defensa dels països de l'OTAN i després de visitar dilluns Alemanya, on va confirmar la participació dels EUA en la força aliada de reacció ràpida. A Berlín, Carter va ratificar el compromís nord-americà amb l'OTAN per defensar Europa «de les accions russes».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit